Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

A Bregal Capital többségi részesedést szerez a Weilerbach-i székhelyű szoftverfejlesztő cégben, a proALPHA-ban

12.08.2013

A Brenninkmeijer család vagyonkezelő cége, a Bregal Capital átveszi az egyik vezető ERP-szoftvermegoldásokat és ehhez tartozó szolgáltatásokat a középvállalatok számára nyújtó proALPHA-csoport többségi tulajdonrészét. A Bregal a két alapító, Leo és Werner Ernst, valamint a Beaufort Capital részesedéseit vásárolja meg. A vállalat harmadik alapítója, Martin Wolf a management többi tagjával befektetőként továbbra is mértékadó arányban a proALPHA tulajdonosa marad.

A proALPHA managementje az új befektetővel a vállalat hosszú távon történő továbbfejlesztését és a meglévő termékportfólió kiterjesztését tervezi. Florian Schick, a Bregal Capital partnere szerint: "A proALPHA innovatív, speciálisan a középvállalatokra szabott ERP-rendszerrel, valamint első osztályú, mélyre ható ágazati ismerettel rendelkező tanácsadói csapattal rendelkezik. A management és a munkavállalók már a kezdetek óta elkötelezettségükkel és szakértelmükkel demonstrálták, hogy a proALPHA egy kivételes vállalat. Örömünkre szolgál, hogy a managementet és a munkavállalókat hosszú távon támogathatjuk a sikeres úton és együtt erősíthetjük tovább a proALPHA azon pozícióját, amelyet a középvállalatok által előnyben részesített ERP-megoldásokat kínáló szolgáltatóként betölt."

A Bregal színre lépésével a proALPHA a jövőben olyan, pénzügyileg erős partnert tudhat magáénak, amely már több más, növekedési pályán lévő vállalatot kísért a fejlődés útján. A Bregal, mint családi tulajdonban lévő vagyonkezelő fontosnak tartja a hosszú távú és jövőorientált befeketetéseket, valamint a konzervatív és tartós finanszírozási struktúrát. Leo Ernst a következő esélyeket látja: "A proALPHA az elmúlt években nagyon pozitívan fejlődött. Egy ilyen tapasztalt és az egyik legjobban ismert vállalkozó család tulajdonában lévő vagyonkezelővel az elért sikereinket a jövőben is eredményesen alakíthatjuk." A management többi tagjával és az új tulajdonossal az Ernst fivérek intenzív együttműködés során bonyolítják a folytonos és súrlódásmentes átadást. A 2014-es üzleti év végével életkoruk miatt fokozatosan kivonulnak majd a vállalatvezetésből. Jürgen Brand, a proALPHA Software AG igazgatósági tagja, valamint Markus Klahn és Matthias Kläsener, a proALPHA Consulting AG igazgatósági tagjai Martin Wolf-fal, a fejlesztési vezetővel együtt hosszú távon a vállalatnál maradnak és az új tulajdonosi struktúra kialakítását követően mértékadó részesedést szereznek a proALPHA-ban.

Az adásvétel az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyásáig feltételes.

A Bregal Capital-ről

A Bregal Capital a Brenninkmeijer család vagyonkezelő cége, amely 3 miliárd eurót meghaladó vagyont kezel és alapítása óta több mint 20 cégbe invesztált. A Bregal Capital harmadik, 1 milliárd eurós pénzügyi alapja jelenleg növekedési pályán lévő középvállalatok többségi részesedéseibe fektet be, ilyen például a LR Health & Beauty Systems vagy a Novem.

Sajtókapcsolat

Ezen sajtóközleménnyel kapcsolatos kérdések megválaszolására Frau Bettina Fries készséggel áll rendelkezésre a következő telefonszámon:

+49 (211) 430-79-70

E-Mail


Vissza a sajtóközleményekhez