Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

A proALPHA a jubileumi évben is töretlenül sikeres

A növekedés folytatódik a 2011/12. üzleti évben is

19.09.2012

A proALPHA-csoport 2012. szeptember 18.-án tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen ismertette az előző üzleti év adatait. A nemzetközi szinten jelen lévő, a közepes nagyságú ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalatok számára teljes körű ERP-megoldást kínáló szoftvercég az elmúlt évek nehézségeivel, államadósság-problémákkal és fokozódó bizonytalansággal terhelt piaci feltételek között is növelni tudta árbevételét és nyereségét. A csoportszintű árbevétel 7,5%-kal 54,5 millió euróra (előző évi adat: 50,7 millió euró) emelkedett, míg az adózás előtti eredmény (EBIT) 8,4 milliós szintről 10,8 millió euróra nőtt. A cégcsoport alapításának huszadik évfordulójára a proALPHA sikerrel zárta a 2011/12. üzleti évet is.

A szoftverértékesítésből, valamint a szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó árbevétel az előző évhez viszonítva 10,5%-kal, 35,1 millió euróra emelkedett. A csoport szolgáltatásokból – különösen a konzultációs tanácsadásból, projektspecifikus szoftverfejlesztésből, valamint a németországi proALPHA Academy oktatásaiból – származó bevételei 18,7 millió euró nagyságúak. A személyi jellegű ráfordítások, mint a működési költségek legnagyobb tétele 1,5 millió euróval 30,2 millió euróra emelkedett. A 10,8 millió eurós EBIT, illetve a 19,7%-os EBIT-marzs (2010/11.-ben 16,6%) az előző évi színvonal feletti. A cash-flow az előző évi 6,4 millió eurós értékről 8,6 millió euróra nőtt.

A proALPHA-csoport sikerét az innovatív ERP-specialista munkatársaink biztosítják. A proALPHA 2012-ben elnyerte a megtisztelő "Topp Innovátor 2012" címet, amely a leginkább innovatív német középvállalatok százas csoportjába tartozást igazolja. Az innováció ügyfelek számára hasznosítható kereskedelmi megoldások felé történő transzferálása érdekében az elmúlt üzleti év során is számos tudományos intézménnyel működtünk együtt és részt vettünk a német Szövetségi Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott SmartFactoryKL sofwarecluster működésében. Ez év elején a proALPHA a SmartFactoryKL rendes tagjává vált, hatékony támogatást biztosítva így a gyakorlatközeli demonstrációs és kutatóplatformnak. A kiváló személyzeti munkát a jubileumi évben ismét a ’Topp Munkaadó’ címmel jutalmazták. "Lapos hierarchiák, nyílt feedback-kultúra és tervszerű továbbképzések szolgálnak munkatársaink elégedettségének bázisául, biztosítva ezáltal a szükséges innovációs környezetet" – mondja Leo Ernst üzletvitelért felelős igazgatósági tag a kitüntetés okairól.

Az ügyfelek által megfogalmazott, az ERP-rendszerek nyitottságára, integráltságára és egyedi igényekhez, valamint változó folyamatokhoz történő igazíthatóságára vonatkozó követelmények a teljes körű ERP-megoldás szoltáltatás-orientált architektúra (SOA) irányba történő fokozatos átalakítását eredményezték. Az üzleti intelligencia-megoldások (BI) iránti növekvő igényeknek történő megfelelés érdekében bevezetésre került a Business Cockpit. "A proALPHA új Business Cockpit megoldása olyan, a felhasználói igényekre szabható mobil eszközzel bővíti meglévő BI-portfóliónkat, amely nagy teljesítményű műszerfalakon jeleníti meg közvetlenül az ERP-rendszerből származó adatokat. Ügyfeleink számára fontos a mobilitás, ezért a Business Cockpit-et elérhetővé tettük iPhone-on, iPad-en, Blackberry-n és androidos készülékeken is" – foglalja össze az új Business Cockpit előnyeit Werner Ernst, technológiáért felelős igazgatósági tag.

A Bitkom elnevezésű ágazati egyesülés az euróválság és a piaci bizonytalanságok ellenére a német szoftverpiac további bővülésére számít 2012-ben. Jürgen Brand, a proALPHA pénzügyekért felelős igazgatósági tagja bizakodóan tekint a jövőbe: "Továbbra is nagyon pozitív üzleti fejlődésre számítunk – ez alatt profitábilis növekedést értünk. Szolgáltatási portfóliónk bővítése, további nemzetközi terjeszkedés, humántőke-befektetések, valamint előretekintő és megbízható vállalatvezetőink mind azt a célt szolgálják, hogy az eredendő növekedés tovább folytatódjék és így legyünk továbbra is ügyfeleink hosszú távú és biztos partnerei".

A proALPHA-csoport főbb adatai

Megjegyzés: az üzleti év április 1.-jétől március 31.-éig tart

2011/2012 2010/2011 2009/2010
Árbevétel (millió €)54,550,749,3
EBIT (millió €)10,88,47,7
Cash-flow (millió €)8,66,45,8
Beruházások (millió €)1,41,21,4
Mérlegfőösszeg (millió €)59,952,149,1
Sajáttőke-arány50,4 %48,4 %43,8 %
Munkavállalók száma Ø479464462

 

 


Vissza a sajtóközleményekhez