Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

Modelljárművek gyártásának irányítása proALPHA-val

A Sieper GmbH-nál a nemzetközi követelmények is szerepet játszottak az ERP-megoldás kiválasztásak során

18.08.2010

A weilerbachi proALPHA-csoport fogja a lüdenscheidi székhelyű Sieper GmbH-nál bevezetni a teljeskörű vállalatirányítási rendszert. A logisztika és a pénzügy-számvitel mellett az elemzésekhez szükséges proALPHA-Analyzer, valamint a dokumentum-management rendszer és a kapcsolt vállalkozásokat kiszolgáló Intercampany-funkcionalitásokat tartalmazó alrendszerek is alkalmazásra kerülnek. A csoportszinten foglalkoztatott 550 főből a jövőben közel 200 felhasználó fog proALPHA-val dolgozni Németországban, Kínában és Lengyelországban. A Sieper-csoport játék- és járműkodelljeiről híres, ők gyártják a Siku és Wiking márkákat.

A Sieper-csoport olyan új ERP-megoldást keresett, mely hátteret biztosít ahhoz, hogy a különböző termelési folyamatok nemzetközileg megvalósított, egy rendszerbe integrált összehangolása révén az egyes üzemek termeléshatékonysága növelhető legyen. Mint Andreas Ohm, IT-vezető elmondta: a proALPHA-val jelentősen javítható a készletmozgások követése, így a diszpozíció és a szállítási rugalmasság optimalizálható.

A proALPHA választása mellett döntő tényező volt a rendszer középvállalat-orientáltsága: az új szoftver ne legyen túl bonyolult, azonban mégis minden fontos standard funkció álljon rendelkezésre. Ebben az összefüggésben a standard proALPHA- modulok és a dokumentum-management rendszer igen magas színvonalon integrál minden fontos funkciót. A Sieper-csoport számára fontos volt az is, hogy már a projekt első fázisában mindhárom telephelyén – azaz Németország mellett Kínában és Lengyelországban is – egyidejűleg vezethesse be a proALPHA-t. A bevezetési projekt indításához szükséges volt a kulcsfontosságú üzleti folyamatok modellezése és vizualizálása, ami az optimalizáció előfeltétele. Ehhez a proALPHA üzletifolyamat-modellező (GPD) eszköze nyújt hathatós segítséget. Andreas Ohm elmondta: "Meggyőződésünk, hogy a proALPHA személyében olyan szolgáltatót találtunk, aki projektmanagement-eszközeivel és tanácsadási know-how-jával kiválóan fog támogatni bennünket a bevezetés során."

A családi vállalkozásként működő, a Siku és Wiking márkanevű modelleket gyártó Sieper-csoport anyacégét 1921-ben, Lüdenscheidben alapította a család öntőműhelyként. 1950-től márkanevük a Siku, amely a „Sieper Kunststoffe” mozaikszava. 1984-ben a Sieper átvette a berlini Wiking Modellbau vállalkozást és ezek márkanevét, amely gyűjtők körében a legnemesebbek közé tartozik. 2007 óta Lüdenscheid és Lengyelország mellett a kínai Donguan-ban is saját üzemben folyik a gyártás.


Vissza a sajtóközleményekhez