Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

Nyerő Softwarecluster

A németországi Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium több, mint 80 millió eurót biztosít innovációs tevékenységekre

27.01.2010

2010. január 26-án a németországi Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium miniszterasszonya, Annette Schavan Berlinben kihirdette a „Spitzencluster-Wettbewerb” (a.m. csúcsminőséget gyártók tömörüléseinek versenye) második fordulójának győzteseit. A nyertesek között van a legnagyobb európai szoftvergyártók csoportja, a „Szoftverfejlesztések a digitális vállalatok számára” elnevezésű tömörülés is. Ezen a több, mint 40 millió eurós támogatást elnyerő – tömörüléshez tartozik a németországi Kaiserslautern melletti, weilerbachi székhelyű proALPHA Sofware AG is.

A közös kutatás középpontjában a "fejlődő szoftver" elnevezésű téma áll. Dinamikailag és a rugalmasság tekintetében ez a terület egyesíti a kifejlesztett komponensek különféle változatait, a globalizált vállalatok rendkívül összetett követelményeknek történő megfelelés céljából. A "fejlődő szoftverek" témát meghatározó elvek között kulcsfontosságú szerepet kapnak egyrészt a digitális vállalatok számára történő innovációs tevékenységek, másrészt a jövő internetes alkalmazásai. Ennek megfelelően a fejlesztések célja az egyedi szoftverek együttes felhasználásából fakadó értéktöbblet elérése.

A proALPHA mint átfogó vállalatirányítási rendszer rugalmasság és hatékonyság terén már a mai platform-technológiája révén nagymértékben megfelel az üzleti folyamatok követelményeinek. A proALPHA Software AG technológiai stratégiáért és szoftverfejlesztésért felelős igazgatósági tagja, Werner Ernst jó esélyeket lát az innovációs előny további, a szoftvergyártók összefogása révén történő kiterjesztésére: "Az egyre összetettebb üzleti folyamatokat úgy kell alakítani, hogy azok képesek legyenek automatikusan igazodni a változó általános feltételekhez. A proALPHA eseményvezérelt workflow-managementje kiváló eszközül szolgál ehhez, ám csupán a világszerte érvényes szabványok által biztosított lehetőségek keretei között. A közepes méretű cégek mint a proALPHA és a kutatóintézetek, valamint a nagyok közötti hatékony együttműködés szükséges alapfeltételét a csúcsminőségű szoftvert gyártó cégek tömörülései jelentik". Werner Ernst meggyőződése szerint Délnyugat-Németországot a jövőben Németország szoftverközpontjának fogják elismerni.

A "Szoftverfejlesztések a digitális vállalatok számára" tömörülés az európai Szilícium-völgynek tekinthető, hiszen olyan központok alkotják, mint Darmstadt, Kaiserslautern, Karlsruhe, Saarbrücken és Walldorf. A csoport tagjai hat projektben (management, hálózatok, oktatás és képzés, nemzetközi jelenlét, értékesítés), valamint a digitális vállalatok számára történő szoftvermegoldásokhoz szükséges technológiai és módszertani kutatás és fejlesztés területén dolgoznak együtt.

A softwarecluster tagjai közé a nagy német üzletiszoftver-gyártói (IDS Scheer AG, SAP AG és a Software AG), valamint további kis- és közepes méretű szoftveripari vállalatok tartoznak (például IMC AG, Seeburger AG, proALPHA Software AG és az intelligent views GmbH). A három német vezető informatikai kutatási központ (DFKI, Fraunhofer, FZI) és a LOEWE-Zentrum CASED által képviselt Darmstadti Műszaki Egyetem informatikai kara, a Kaiserslauterni Műszaki Egyetem, a Karlsruhei Technológiai Intézet és a Saarland Egyetem a kutatás-fejlesztési vonalon, valamint a képzés területén kapcsolódik a tömörüléshez.


Vissza a sajtóközleményekhez