Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

proALPHA – továbbra is növekedésre programozva

A Weilerbach-i szoftvercég a 2012/13. üzleti évben is töretlenül sikeres

17.09.2013

A proALPHA-csoport a 2013. szeptember 17.-én tartott rendes közgyűlése alkalmával nyilvánosságra hozta a legutóbbi üzleti éve gazdasági adatait. A nemzetközileg tevékeny, a közepes nagyságú ipari, kereskedelmi és szolgáltató cégekre fókuszáló vállalatirányítási rendszer-specialista (Enterprise Resource Planning) a piaci bizonytalanságok és a csekély németországi gazdasági növekedés ellenére továbbra is pozitívan fejlődött. Így az árbevétel ca. 8%-kal 58,8 M euróra (tavaly: 54,5 M euró) emelkedett. A társaság jelentősen növelte konszernszintű nyereségét, amely az előző évi 6,8 M euróról 7,8 M euróra nőtt a 2012/13. üzleti évben. Ezzel a proALPHA-csoport tovább írta 18 éve tartó sikertörténetét.

A termékközeli tevékenységből – a szoftverértékesítésből és a szoftverhez kapcsolódó szolgáltatásokból – származó árbevétel 37,8 M euró összegű árbevétel realizálódott. Az előző évhez viszonyítva ez 7,6%-os emelkedést jelent. A szolgáltatások – tanácsadási szolgáltatások és a projektspecifikus szoftverfejlesztések, valamint a proALPHA-Academy – árbevétele 9,9%-kal, 20,6 M euróra nőtt. Az operatív ráfordítások legnagyobb hányadát kitevő személyi jellegű ráfordítások tömege 3,2 M euróval, 33,4 M euróra bővült. A társaság a 2012/13. üzleti évben is jelentős összegeket fektetett a humán tőkébe, egyrészt új és jól kiképzett munkatársak megnyerése érdekében, másrészt azért, hogy a meglévő munkatársakat hosszú távon a vállalathoz kösse. Az üzleti eredmény így a maga 10,8 M eurós összegével az előző évi szinten áll.

A Cebit 2013 alkalmával, az előző üzleti év végén került forgalomba a legújabb és egyben a cégtörténet eddigi legátfogóbb változásokat felvonultató proALPHA-verziója. Ebben a proALPHA-felhasználók által megfogalmazott javaslatok alapján több mint 200 igény és funkcionális bővítés került realizálásra. Olyan funkcionális területek, mint pl. az Integration Workbench vagy az anyaggazdálkodási mag teljesen újragondolásra, ill. újonnan kifejlesztésre kerültek. "Ügyfeleinket különösen az innovatív felhasználói élmény-koncepció nyűgözte le, amely új mércét állít fel a használhatóság és az ERP-rendszer kezelhetősége területén" – mondta Werner Ernst, a proALPHA technológiáért felelős igazgatósági tagja.

Vállalatirányítási rendszert előállítóként a proALHPA-csoport céljául tűzte ki ügyfelei versenyképességének kitűnő szoftverrel és ehhez igazodó színvonalú szolgáltatással történő növelését. Ehhez jövőbe mutató, tudományos tapasztalatokat és a technológiai partnerek kereskedelmi programokkal kapcsolatos kutatási eredményeit kell transzferálni. Ezen okból a szoftvercég számos kooperációt működtet tudományos intézményekkel és különféle kutatási programokban – mint például a Software-Cluster vagy a SmartFactory-KL – vesz részt az iparági trendek, mint az Ipar 4.0 szem előtt tartása érdekében.

Az előző üzleti évben a proALPHA-csoport ismét számos, a piacok globalizációja szempontjából jelentős intézkedést hozott. A több, mint 50 országban működő telepítések optimális támogatása érdekében az ERP-szolgáltató világszerte 27 telephelyet vagy partnert működtet. A nagyon sikeres külföldi egységek egyike a már 2005-ben Nyugat-Lengyelországban megalapított proALPHA Polska Sp. z.o.o. A cég a Zielona Góra-i Egyetem Kontrolling és Gazdasági Informatika Tanszékével kialakított együttműködés eredményeként alakult. Az előző üzleti év kezdetén a proALPHA Software AG többségi 52,7%-ra emelte az addig 33,3%-os mértékű, a proALPHA Polska Sp. z.o.o.-ban tartott részesedését.

A proALPHA igazgatósága a még mindig fennálló recesszív gazdasági helyzet ellenére is összességében nagyon jó vállalati fejlődésre és emelkedő árbevételre számít a közeljövőben. Így az egyik legfontosabb vállalati cél továbbra is a profitabilitás marad. A pénzügyekért felelős igazgatósági tag, Jürgen Brand szerint: "Nagyon nagy kereslet mutatkozik a legújabb, 6.1 proALPHA-verzió és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásaink iránt. A középvállalatok felé tett elkötelezettségünk és az innovatív, vezető technológiákat alkalmazó portfóliónk segíteni fog bennünket abban, hogy ügyfélkörünket a következő években jelentősen bővíthessük."


Vissza a sajtóközleményekhez