Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

Továbbra is növekvő pályán a proALPHA

Növekvő forgalom és pozitív eredmény a válság idején is

23.09.2009

2009. szeptember 22-én tartotta éves közgyűlését a proALPHA Software AG, amelyen az elmúlt üzleti év adatait is nyilvánosságra hozták. A fókuszáltan közepes méretű termelő és kereskedelmi vállalkozásokat kiszolgáló cégcsoport az általános gazdasági visszaesés ellenére jelentősen tudta növelni bevételeit, amelynek köszönhetően pozitív üzleti eredményt ért el. Az árbevétel 5,3%-kal 48,1 millió euróra nőtt és a 7,1 millió euró összegű adózás előtti eredmény (EBIT) is csak csekély mértékben maradt el az előző üzleti év 7,6 millió eurós eredményétől. Ezen adatok igazodnak a 14 éve töretlenül tartó fejlődéshez, amelynek során a gazdálkodás eredménye folyamatosan pozitív volt.

A növekedés motorját a cégcsoport által nyújtott szolgáltatások jelentik. A tanácsadási és projekt-specifikus szoftverfejlesztési, valamint a proALPHA Akadémia által nyújtott oktatási szolgáltatásokból származó bevételek 16,5%-kal, 18,9 millió euróra nőttek egy év alatt.

Az operatív működés legjelentősebb kiadása továbbra is a személyi jellegű ráfordítások tömege, amely 2,5 millió euróval, 26,5 millió euróra növekedett. A növekedés oka a létszám 10%-os bővítése volt; ennek eredményeként az átlagos állományi létszám 442 főre emelkedett. Az alkalmazottak kiválasztása és kiképzése jelentős ráfordításokkal járt. Leo Ernst igazgatósági tag a humán tőkére fordított kiadások indokául elmondta: "A proALPHA tudatában van azon felelősségének, amely szerint az ügyfél-elégedettség magas foka és a cégcsoport sikerei csak magasan képzett és motivált személyzettel tartható fenn. Jövőbeli sikereink záloga a munkatársainkba történő befektetés."

Jürgen Brand, a cégcsoport pénzügyekért felelős igazgatósági tagja a konjunkturális problémák előző üzleti évi mérlegre gyakorolt csekély hatását, illetve a gazdasági visszaesés ellenére bekövetkezett szolgáltatási bevétel-növekedést a következőkkel indokolta: "Annak köszönhetően, hogy a proALPHA nem ágazat-specifikus termék, ügyfeleink a gazdaság számos területén jelen vannak. Mindez azt eredményezi, hogy az egyes ágazatok gazdasági problémái csupán gyenge negatív hatással bírnak cégcsoportunk eredményére. Elmondható továbbá, hogy válságos időkben sok cégnél válnak szabaddá kapacitások, amelyet többek új vállalatirányítási rendszer kiválasztásával, valamint a proALPHA Akadémián történő továbbképzéssel kötnek le. Végül, de nem utolsó sorban ki kell emelni azt a – számunkra szolgáltatási forgalmat generáló – trendet, amely szerint rengeteg ügyfelünk felismerte a belső üzleti folyamatai felülvizsgálatában és módosításában rejlő, a válság negatív hatásait ellensúlyozó lehetőségeket."

Míg egyes német piaci előrejelzések (BITKOM) az információ- és kommunikáció-technológiai ágazat stagnálását vetítik elő, addig a proALPHA középtávon is bővülésre és növekvő forgalomra számít; mindemellett szem előtt tartva a legfontosabb vállalati célt, a profitábilis működés jövőbeni fenntartását.


Vissza a sajtóközleményekhez