Ország:
Magyarország
Telefonos megkeresések

Szeretne többet megtudni rendszerünkről?

Örömmel visszahívjuk! Kérjük, írja meg nevét, telefonszámát és mi rövidesen megkeressük Önt!

Levelét a következő címre küldje:

info.hu(at)proalpha.de

Kapcsolat

Kérdése vagy észrevétele van?

Írja meg e-mail-ben – mi hamarosan válaszolunk Önnek.

Levelét a következő címre küldheti:

info.hu(at)proalpha.de

Cím

proALPHA Software Kft.

Fehérvári út 84a.

Tel. +36 (1) 371-1560

Fax +36 (1) 371-1569

Útvonaltervező

Vállalatirányítás

Döntéstámogatás proALPHA-val

Cél

A sikeres vállalatvezetés az elmúlt években egyre komplexebbé vált, különösen a középvállalatok esetében. Egyre erősebb az ügyfelekért folytatott harc, egyre gyakrabban és egyre gyorsabban kell fontos döntéseket meghozni. Gazdasági válságok és a kereslet változása a vállalatokat gyorsabb és rugalmasabb reagálásra kényszeríti.

A pénzügyi feltételek változása következtében romló beruházási lehetőségek a középvállalatok számára magasabb finanszírozási költségeket, csekélyebb innovációs keretet, kisebb növekedést és a versenyképesség csökkenését jelentik. A proALPHA ebben a helyzetben különféle eszközökkel segíti a helyes döntések meghozatalát és ezáltal a versenyképesség növelését.

Megoldási javaslat

Az okok gyakran a nem túl hatékony belső vezetési modellekre, tervezési- és költségvetési folyamatokra vagy éppen a kontrolling hiányosságaira vezethetők vissza. Az egyszerre létező több különböző vállalatvezetési koncepció és a döntések szempontjából releváns mutatószámokra történő fókuszálás hiánya hibás döntésekhez vezethet. A vállalati költségszámítás hiánya és az események bizonytalan előrejelezhetősége megnehezítik a finanszírozást. A használt rendszerek közötti kommunikációs nehézségekből eredően a Kontrolling&reporting tevékenység alacsony hatékonysága, illetve külső tervezési-, jelentési- és konszolidációs eszközök használata a szükséges egyeztetések miatt fölöslegesen sok erőforrást igényel a Pénzügy/Számvitel és a Költségszámítás részéről. Pontosan ezeket a területeket érintik a proALPHA által ajánlott megoldási javaslatok.

Pozitív következménye

A proALPHA segít kialakítani egy, az egész vállalatra kiterjedő olyan vezetési modellt, amely a stratégiai célokra, a siker szempontjából kritikus értékteremtő tényezőkre és azok releváns, mérhető értékeire épül. A vezetési modell és a szervezeti struktúra egyeztetésével, valamint egy mindenre kiterjedő, funkciókon átívelő beszámolási rendszer kiépítésével a tervezés és költségvetéskészítés folyamata optimalizálható. Az egységes rendszertámogatás, azaz az interfészek számának csökkentése segítségével a jelentések, riportok készítése gyorsabbá és pontosabbá tehető. Mindez segítséget nyújt a szervezeti- és folyamatorientált javítási lehetőségek felismerésében és megvalósításában. Így az elemzés és döntéstámogatás kerül a fókuszba, nem pedig az adatmenedzsment és az adatok egyeztetése.

Projektmegvalósítás

A projektmegvalósítás alapja a vállalattal szembeni jövőbeli kihívások megismerése és a vállalati célok kidolgozása, illetve a feladatok, célok és projekttartalom ebből történő levezetése. A jelenlegi helyzet és a proALPHA best-practice összehasonlításából levezethető a célállapot. A kialakított cselekvési tér költség/haszon-elemzése és a prioriások meghatározása együttesen vezetnek a megvalósítási tervhez.